2019. jan 03.

Plogging? Olyat még nem ettem...

írta: fehersolyom
Plogging? Olyat még nem ettem...

Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor a plogging egy nagyon jól marketingelt szemétszedés.

Alapjáraton senki nem akar az erdőben rohangálva más szemete után lehajolni. Nem bizalomgerjesztő, fertőzésveszélyes, és van benne valami megalázó érzés…vagy mégsem?

A Svédországból indult plogging egy egészen elképesztő mértékű új fitnesz ágazattá nőtte ki magát alig két év alatt, mint a „legnemesebb testmozgás”- amelynek lényege, hogy kocogás közben összeszedjük a szemetet- ezzel pedig nem csak magunkkal, hanem a környezetünkkel is jót teszünk. Persze, mindezt védőfelszerelésben (gumikesztyű, szemeteszsák) teszi az ember. 

Egyénileg is végezhető tevékenység, de természetesen közösen is végezhető. Mi a CSR Debrecennel az utóbbi módsuzert preferáljuk, hiszen szeretünk közösségeket építeni. 

Az első debreceni plogging ősszel volt Debrecenben, ahol a Spartan Race Training Group Debrecen tagjaival, ezen az alkalmon egy bő óra alatt 10 zsák szenét gyűlt össze a Nagyerdő területén. Ez egyrészt szomorú, másrészről viszont megmutatta, hogy indokolt egy nagyobb közönséget mozgató Plogging esemény a cívis városban. 

plog1.jpg

Ezért megszerveztük az I. Debreceni Plogging Versenyt- stílszerűen a Föld NApján- amely minden debreceninek lehetőséget nyújt, hogy tegyen egy kicsit a Nagyerdőért. Várunk mindenkit szeretettel!

#ahatalomatiétek

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

közösség debrecen környezetvédelem futás önkéntesség nagyerdő running kocogás spartan race plogging Föld-Nap spartan race training group debrecen