2016. jan 18.

TANULÁS ÉS JÁTÉK? IGEN!

írta: fehersolyom
TANULÁS ÉS JÁTÉK? IGEN!

A SZEBB HOLNAP MOST KEZDŐDIK

"Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!”

(George Bernard Shaw)

A Szocio-Társ Alapítvány Kéz-Pénz című programja az Európai Bizottság, és egy hazai bank közös forrásteremésével valósult meg, így egy kiváló példa a CSR programokra.A résztvevők a projekt során fejlődnek szociális érzékenységükben, megismerik azt, hogy élnek kortársaik, mi történik szűkebb társadalmi környezetükben és azok milyen hatással vannak az emberekre, érzéseikre. Ehhez megismerik a szociális felmérések, módszerek alapjait, hogy tudnak értő figyelemmel közelíteni egy egyén, csoport helyzetéhez és milyen felelősséget kell ennek a folyamatnak a során tanúsítaniuk. A projekt során a következő területeken fejlődnek a résztvevők ismeretei, készségekben fejlődnek és attitűdjükben változnak 

  • Társadalom ismeret
  • Szociális ellátó rendszer ismerete
  • Projekt menedzsment ismeretek
  • Szociális érzékenység
  • Kreatív kifejező képesség
  • Társadalmi felelősség
  • Aktív állampolgári felelősség vállalás
  • A nem-formális pedagógia eszköztárának használata
  • A coaching módszer megismerése és aktív használata A Kéz-Pénz program során elsősorban a szociális és állampolgári kompetenciák közé sorolható területekre fókuszálunk. Mivel a projekt során nagyon komoly társadalmi problémákat közvetlen közelségben ismernek meg fiatalok ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyes integritás és a lelki egészség megőrzésére is a személyes biztonság mellett társadalmi problémákat közvetlen közelségben ismernek meg fiatalok ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyes integritás és a lelki egészség megőrzésére is a személyes biztonság mellett. A játék során a résztvevők egy-egy rövid életszakaszt, néhány hónapot játszanak le az életükből. Játszva tanulnak és új élményekkel gazdagodnak mielőtt a felnőtt életbe lépnek!

SZAKÉRTŐK MONDJÁK

"A nagyban gondolkodásra a legjobb példa talán a gyerekeké. Bennük még nincsenek gátlások. Amíg nem mondta nekik senki, hogy „te ezt úgysem tudod megcsinálni” „ehhez nincs tehetséged” „ehhez nem vagy elég jó”, addig számukra nincs határ."

"Az alapprobléma az, hogy az álmainkat, céljainkat leszűkítjük a lehetőségeink szintjére. Csupán ezt kell megfordítani, és a lehetőségeinket kell az álmainknak, céljainknak megfelelő szintre emelni, vagyis célokat kitűzni és elvégezni az ehhez szükséges kitartó munkát."

Szólj hozzá

csr penzügyitudatossag szocio-társ